Ga naar de website van het Nederlands Jeugdsinstituut. Hier vindt u veel informatie, advies en tips.
Of neem contact op met het Opvoedadviespunt van het Centrum voor Jeugd en Gezin. U vindt op de website de mobiele nummers van de medewerkers.
U kunt ook anoniem bellen met de Oudertelefoon.
Bel of chat voor ondersteuning en een luisterend oor
maandag t/m vrijdag van 9.00 - 15.00 uur
en van 20.00 - 22.00 uur
Home-start biedt ondersteuning bij het opvoeden van uw kind. Ervaren en getrainde vrijwilligers helpen met advies, praktische hulp en vriendschappelijk contact.
Advies, tips en uitleg vindt u op de websites Ouders van nu, Wij.nl, Opvoedadvies en Positief opvoeden.
Via Spel aan Huis kan een spelbegeleider bij u thuis komen om samen uw kind te helpen met spelen. De begeleider heeft kennis van spel en de ontwikkeling van kinderen. Kijk op de website van Xtra Welzijn voor informatie over Spel aan Huis. Of stel uw vragen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Biedt hulp bij vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen. Bijvoorbeeld over ziektes of voeding. Of over problemen thuis, bij verslaving en meer.
In de gemeente Rijswijk is Spel aan Huis gratis.
Ga naar het Centrum voor Jeugd en Gezin en bespreek de problemen.
Wilt u wat tijd voor uzelf? Vraag familie, vrienden of bekenden of zij taken van u willen overnemen.
Lukt dat niet? Misschien kunnen vrijwilligers helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maatjesproject van Welzijn Rijswijk of van Vitalis. Of aan Home-start. Home-start geeft ondersteuning bij het opvoeden van uw kind. Ervaren en getrainde vrijwilligers helpen met advies, praktische hulp en vriendschappelijk contact.
Biedt hulp bij vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen. Bijvoorbeeld over ziektes of voeding. Of over problemen thuis, bij verslaving en meer.
Met de kracht van samen. Iedereen telt mee.
Biedt inwoners van Rijswijk: mantelzorgondersteuning, seniorenadvies, diverse seniorendiensten, sociaal werk volwassenen en jeugd, hulp aan statushouders, taalondersteuning, buurtbemiddeling, ondersteuning bij het vinden en binden van vrijwilligers en bij het vinden van vrijwilligerswerk, (ondersteuning bij) activiteiten voor jong tot oud.
Van een nare gebeurtenis kan een kind nog lang last hebben. Dit heet een trauma. Uw kind kan last hebben van nachtmerries, angst, piekeren en slecht slapen.
De huisarts kan helpen. Hij of zij kan uw kind doorverwijzen naar andere hulpverleners. Een kinderpsycholoog bijvoorbeeld. Of laat uw kind bellen met de Kindertelefoon.
U kunt ook contact opnemen met het Jeugdteam.
Het jeugdteam van het CJG geeft informatie en advies aan kinderen, jongeren en hun ouders of verzorgers. Ook biedt het team ondersteuning en waar nodig toegang tot organisaties die jeugdhulp aanbieden. Bij het jeugdteam kunt u ook terecht voor uitgebreide of specialistische hulp. Hierbij kunt u denken aan:
Soms geeft het gedrag van een kind problemen. Voor het kind zelf, of voor de mensen om hem heen. Voorbeelden van gedragsproblemen zijn:
Maakt u zich zorgen over het gedrag van uw kind?
Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin. U krijgt daar informatie en advies over hoe u ermee om kunt gaan.
Biedt hulp bij vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen. Bijvoorbeeld over ziektes of voeding. Of over problemen thuis, bij verslaving en meer.
Zoek hulp voor uw kind. Ga naar de huisarts.
Op de website Help! Mijn dierbare is verslaafd vindt u informatie over het omgaan met een verslaafd kind. U kunt zich hier ook aanmelden voor een informatiemiddag of telefonisch advies krijgen.
Of neem contact op met het informatiecentrum van GGD Haaglanden.