Goed om af en toe eens gek te doen

Het is 1 april. Dat betekent niet alleen dat we vandaag ons best mogen doen om anderen aan het lachen te maken, maar ook dat de lente echt helemaal is begonnen. Een goede maand om een beetje gek te doen en leuke plannen te maken. 

Omdat we zolang voorzichtig hebben moeten doen en er nog steeds zoveel ellende aan de gang is in de wereld om ons heen, voelt het misschien een beetje onwennig om weer zorgeloos leuke dingen te doen. Maar besef ook hoe ontzettend goed het is voor een mens om even alle zorgen los te laten en gewoon plezier te hebben. 


Neem een voorbeeld aan de kinderen!

Kinderen zijn van vaak veel veerkrachtiger en flexibeler dan volwassenen. Ze leven veel meer in het hier-en-nu en maken zich minder zorgen over gisteren of morgen. Ze accepteren makkelijker dat dingen nu eenmaal zijn zoals ze zijn en richten hun aandacht op hun eigen kleine wereldje in plaats van op alle problemen in de wereld. Tot slot hebben ze vaak veel minder last van schaamte en durven ze toe te geven aan hun impulsen. Ze vragen zich niet af of dat wel normaal is en of anderen het niet gek zullen vinden.


Laat uw zorgen thuis en ga eropuit

Nu het lente, het buiten weer groen wordt en de zon steeds meer warmte geeft, is het goed om niet alleen uw winterjas uit te doen, maar ook de zorgen een beetje van u af te laten glijden. Maak weer plannen om er met de kinderen of kleinkinderen op uit te gaan, de natuur in. Het bos, het strand, de duinen of het park. Neem broodjes en drinken mee, een kleed en een bal of frisbee. Veel meer is er niet nodig voor een heerlijke dag. 

En doe eens gezellig mee met verstoppertje, voetballen of een watergevecht. Ook als u wat ouder bent hoeft u echt niet alleen maar toe te kijken. Het voelt eerst misschien een beetje gek maar maakt u zich daar nu niet druk om. Hoe heerlijk is het om net als de kinderen af en toe eens te springen, te rennen en te schreeuwen en lachen. Weet u nog hoe het voelde? Wie weet hoe gelukkig het u weer maakt? Uw (klein)kinderen zullen het in ieder geval geweldig vinden.